كيلو سمك فيليه 1 كيلو بطاطس 3 كوب عصير طماطم ( 3 كوب صلصة
مذوبة في ماء و مضاف اليها القليل من الملح)3 بصلة كبيرةحزمة كزبرة خضراء3
فلفل أخضر حار2 ملعقة كبيرة كمون3 حبات طماطم كبيرةتو
ابل
متعددة ( توابل سمك + فلفل اسود + ملح + شطة + كزبرة )4 ملاعق كبيرة
زبدةملعقة صغيرة زعتر اخضر طازج لو مفيش يمكن استخدام المجفف
لتتبيل السمك :
راس ثوم مفري2 ملعقة صغيرة كزبرة ملح( بس مش كتير)
الطريقة ..
نتبل السمك بالثوم و الكسبرة و الملح و نسيبه شوية
نقطع البطاطس و نسيبها في شوية مية و ملح
نخلط الفلفل الأخضر والبصل و الطماطم و الزعتر و الكزبرة الخضراء و الكمون
والتوابل مع فصين ثوم في الكبة او في الخلاط او في أي حاجة ..
نجيب الطاجين الفخاري .. و نحط فيه معلقتين زبدة .. الزبدة بتشيل زفارة السمك على فكرة و بتخلي ريحة الطاجين و طعمه حلوين اوي اوي ..
نرص طبقة من البطاطس .. و عليها نفرش معلقتين تقريبا من خلطة الطماطم و البصل اللي عملناها ..
نحط طبقة سمك .. و نحط من الخلطة عليها برضه ..
لحد آخر طبقة من فوق تكون بطاطس ..
نحط باقي الخلطة كلها على الوش .. و نضيف معلقتين كمان زبدة على الوش ..
نضيف عصير الطماطم .. ممكن تستخدمي صلصة عشان الطماطم مش هتدي لون تحفة
نغطي بالفويل .. و نحط في الفرن لمدة ساعة .. بعد الساعة نشيل الفويل .. و نحمر من فوق شوية ..