طريقة عمل طاجين الحوت فيليه - أخبار اليوم

طريقة عمل طاجين الحوت فيليه


طريقة عمل طاجين الحوت فيليه
• * ღ • الاميرة ندى • ღ *


المقادير
 كيلو سمك فيليه 1 كيلو بطاطس 3 كوب عصير طماطم ( 3 كوب صلصة مذوبة في ماء و مضاف اليها القليل من الملح)3 بصلة كبيرةحزمة كزبرة خضراء3 فلفل أخضر حار2 ملعقة كبيرة كمون3 حبات طماطم كبيرةتو

ابل متعددة ( توابل سمك + فلفل اسود + ملح + شطة + كزبرة )4 ملاعق كبيرة زبدةملعقة صغيرة زعتر اخضر طازج لو مفيش يمكن استخدام المجفف 
لتتبيل السمك :
راس ثوم مفري2 ملعقة صغيرة كزبرة ملح( بس مش كتير)


الطريقة ..
نتبل السمك بالثوم و الكسبرة و الملح و نسيبه شوية 

نقطع البطاطس و نسيبها في شوية مية و ملح

نخلط الفلفل الأخضر والبصل و الطماطم و الزعتر و الكزبرة الخضراء و الكمون والتوابل مع فصين ثوم في الكبة او في الخلاط او في أي حاجة .. 

نجيب الطاجين الفخاري .. و نحط فيه معلقتين زبدة .. الزبدة بتشيل زفارة السمك على فكرة و بتخلي ريحة الطاجين و طعمه حلوين اوي اوي .. 
نرص طبقة من البطاطس .. و عليها نفرش معلقتين تقريبا من خلطة الطماطم و البصل اللي عملناها ..
نحط طبقة سمك .. و نحط من الخلطة عليها برضه .. 
لحد آخر طبقة من فوق تكون بطاطس .. 
نحط باقي الخلطة كلها على الوش .. و نضيف معلقتين كمان زبدة على الوش .. 
نضيف عصير الطماطم .. ممكن تستخدمي صلصة عشان الطماطم مش هتدي لون تحفة
نغطي بالفويل .. و نحط في الفرن لمدة ساعة .. بعد الساعة نشيل الفويل .. و نحمر من فوق شوية ..

إعلان أسفل المقالة

إعلان متجاوب هنا

تواصل معنا

أخر الافكار

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *

اقسام